DMB product

Temeljem jasno definirane poslovne politike, koja prvenstveno u prioritet stavlja kvalitetu proizvoda i usluga, praćenju tehnološkog napretka kroz stalno proširenje i nadogradnju kvalitetnih i tehnički naprednih strojeva, kvalificiranim stručno osposobljenih  i iskusnih djelatnika, poduzeće je ostvario prepoznatljivo mjesto na tržištu.

Povijest

Zanima vas kada i kako smo započeli s proizvodnjom? Saznajte sve o povijesti DMB product, koja je počela prije više od tri desetljeća.

Misija i vizija

Dugogodišnja usmjerenost ka proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda i ispunjavanju želja i potrebe kupca osigurala su DMB product važnu ulogu na domaćem i stranom tržištu.

O nama

DMB product

Težnja za samostalnošću i želja za vlastitim uspjehom nakon višegodišnjeg stjecanja iskustva u alatničarstvu, proizvodnji strojnih dijelova, te gumarstvu u renomiranim poduzećima kao što su TPK i RIS, rezultat su otvaranja novog obrta 1982. godine, pod nazivom Kovinotokarska radionica.

U svojim početcima Kovinotokarska radionica orijentira se isključivo pružanju klasičnih strojnih obrada (tokarenje, glodanje) da bi se pred kraj 80-ih godina započelo s vulkanizacijom manjih gumenih proizvoda u prešama.

Godine 1991., Kovinotokarska radionica mijenja ime u DMB, skraćenicu koja u svojim inicijalima krije imena osnivača Dragutina i Marije Bolfan.

Osnovna proizvodna strategija temelji se na proizvodnji i obradi metalnih i gumenih proizvoda od kojih svaka za sebe čini samostalnu proizvodnu jedinicu sa odvojenim pogonima za proizvodnju.
Metalna proizvodnja bazira se na izradi alata za potrebe gumene industrije, industrije plastičnih masa, automobilske industrije, željezničke industrije ,strojagradnje i sl.

Osim izrade alata, u sklopu metalne proizvodnje izrađuju se raznovrsni dijelovi i naprave koji svoju primjenu pronalaze u automobilskoj, nuklearnoj, avionskoj, prehrambenoj i medicinskoj industriji, te u strojogradnji.

Metalna proizvodnja zastupljena gotovo svim postupcima obrada odvajanja čestica koje se izvršavaju na klasičnim-univerzalnim strojevima, te kompjuterskim upravljanim obradnim centrima.

Osim obrade metala odvajanjem čestica, značajnu cjelinu poduzeća čine i ostali postupci obrade metala kao što su: TIG, MIG-MAG i REL zavarivanje, rezanje materijala principom „WATER JET“ i „PLASMA CUTTING“, probijanje limova na ekscentar prešama , odsijecanje limova na škarama, te savijanje limova na apkant prešama.

Gumena proizvodnja sastoji se: od izrade gumenih smjesa, profila, brtvi, antivibranta, te mnogih drugih proizvoda dobivenih vulkanizacijom gume u alatu na prešama pri visokim temperaturama. Poduzeće gumene smjese nudi od različitih vrsta prirodnog i sintetičkog kaučuka tvrdoće od 30 do 99 Shore-A.

Gumene profile ekstrudira iz svih vrsta gumenih smjesa, silikona i vitona.
Vulkanizacija profilnih proizvoda provodi se u kotlu za vulkanizaciju (para/vrući zrak) ili na kontinuiranoj vulkanizaciji (infracrveni grijaći).
U sklopu pogona djeluje i laboratorij za ispitivanje tehničkih karakteristika gume u kojem se može ispitivati: trajna deformacija, specifična težina, istezanje, čvrstoća, gustoća i tvrdoća, te uz pomoć „rheometra“ i rheometarske krivulje odrediti duljinu vulkanizacije i duljinu tečenja sirovih smjesa.

O nama

Povijest

1

1982
Sve je krenulo 1982. godine

Početak povijesti tvrtke započinje otvaranjem obrta 1982. godine, pod nazivom Kovinotokarska radionica. Djelatnost je strojna obrada: glodanje, tokarenje i ostale obrade, ali i proizvodnja auto dijelova (vulkanizacija gume za automobilsku industriju)

radionica dmb 2 povijest

2

1991
Promjena imena u DMB

Kovinotokarska radionica mijenja ime u DMB, skraćenicu koja u svojim inicijalima krije imena osnivača Dragutina i Marije Bolfan. Djelatnost DMB-a temelji se na izradi alata, naprava i gumeno-tehničke robe, ponajviše za automobilsku industriju.

manzeta01

3

2000
Otvaranje novog proizvodnog pogona

Završetak izgradnje i otvaranje proizvodnog pogona i početak proizvodnje gumenih smjesa i gumenih proizvoda na lokaciji Vižovlje, Veliko Trgovišće.

Pogon u Vrapču - DMB Product - 1

4

2002
Pogon za vodeno rezanje

Otvorenje proizvodnog pogona za vodeno rezanje.
TECNOCUT WATERJET – stroj za vodeno rezanje materijala

stroj za vodeno rezanje

5

2003
Prvi CNC tokarski stroj

SPINNER TC 42 – kupljen prvi CNC tokarski alatni stroj
SPINNER VC 810 – kupljen prvi CNC glodači obradni centar

Pogon u Vrapču - DMB Product - 1

6

2015
Iz obrta u poduzeće DMB Product

Prelazak iz obrta DMB Zagreb u poduzeće DMB product d.o.o.

DMB product logotip 2017 (1)

7

2016
Završetak izgradnje industrijske hale

MSP EU projekt – „DMB Techno Boost“

QUASER MV-234E – CNC obradni centar
NIKON ALTERA 10.7.6. – 3D koordinatni mjerni stol za kontrolu s mogućnošću skeniranja

IKT1 EU projekt- “Uvođenje IKT rješenja u cilju poboljšanja tehnološke pripreme proizvodnje”.

Završetak izgradnje i otvaranje nove proizvodne industrijske hale na lokaciji Bistra.

nova hala

8

2019
Novi EU projekt za povećanje konkurentnosti

IKT2 EU projekt – poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a u kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2

tokarenje zagreb dmb product
O nama

Misija i vizija

NAŠA MISIJA jest razvijanje i održavanje poslovnih odnosa s domaćim i stranim partnerima osiguravajući visoke standarde kvalitete iz područja proizvodnje koje se temelje na dugogodišnjem znanju i tradiciji, inovativnosti te snažnoj društvenoj odgovornosti i povjerenju u uspješnu provedbu svih poslova.
NAŠA VIZIJA je ostati regionalno relevantno poduzeće sa izrazitom namjerom širenja na međunarodno tržište, koje postavlja nove standarde izvrsnosti u svim područjima svoga djelovanja.