[pt_banner background_parallax=”” bg_overlay=”on” color_overlay=”on” gradient_overlay=”” uniqid=”5de24ee5ce0a9″ background_image=”1454″ color_overlay_hex=”#000000″ color_overlay_opacity=”83″ sub_heading=”O nama” heading=”Saznajte kako smo se
razvijali kroz {više od
35 godina} poslovanja”]
[pt_heading uniqid=”5de0ece2d9c2f” heading=”DMB product”]

Temeljem jasno definirane poslovne politike, koja prvenstveno u prioritet stavlja kvalitetu proizvoda i usluga, praćenju tehnološkog napretka kroz stalno proširenje i nadogradnju kvalitetnih i tehnički naprednih strojeva, kvalificiranim stručno osposobljenih  i iskusnih djelatnika, poduzeće je ostvario prepoznatljivo mjesto na tržištu.

[pt_button uniqid=”5de0ee89016aa” link=”url:https%3A%2F%2Fdmb.hr%2Fo-nama%2F%23o-nama|title:Saznajte%20vi%C5%A1e||”]
[pt_heading uniqid=”5de0ed0c92495″ heading=”Povijest”]

Zanima vas kada i kako smo započeli s proizvodnjom? Saznajte sve o povijesti DMB product, koja je počela prije više od tri desetljeća.

[pt_button uniqid=”5de0f2974c6ab” link=”url:https%3A%2F%2Fdmb.hr%2Fo-nama%2F%23povijest|title:Saznajte%20vi%C5%A1e||”]
[pt_heading heading=”Misija i vizija”]

Dugogodišnja usmjerenost ka proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda i ispunjavanju želja i potrebe kupca osigurala su DMB product važnu ulogu na domaćem i stranom tržištu.

[pt_button uniqid=”5de0f6356ba28″ link=”url:https%3A%2F%2Fdmb.hr%2Fo-nama%2F%23misija|title:Saznajte%20vi%C5%A1e||”]
[pt_heading uniqid=”5de0ff92d8a7a” sub_heading=”O nama” heading=”DMB product”]

Težnja za samostalnošću i želja za vlastitim uspjehom nakon višegodišnjeg stjecanja iskustva u alatničarstvu, proizvodnji strojnih dijelova, te gumarstvu u renomiranim poduzećima kao što su TPK i RIS, rezultat su otvaranja novog obrta 1982. godine, pod nazivom Kovinotokarska radionica.

U svojim početcima Kovinotokarska radionica orijentira se isključivo pružanju klasičnih strojnih obrada (tokarenje, glodanje) da bi se pred kraj 80-ih godina započelo s vulkanizacijom manjih gumenih proizvoda u prešama.

Godine 1991., Kovinotokarska radionica mijenja ime u DMB, skraćenicu koja u svojim inicijalima krije imena osnivača Dragutina i Marije Bolfan.

Osnovna proizvodna strategija temelji se na proizvodnji i obradi metalnih i gumenih proizvoda od kojih svaka za sebe čini samostalnu proizvodnu jedinicu sa odvojenim pogonima za proizvodnju.
Metalna proizvodnja bazira se na izradi alata za potrebe gumene industrije, industrije plastičnih masa, automobilske industrije, željezničke industrije ,strojagradnje i sl.

Osim izrade alata, u sklopu metalne proizvodnje izrađuju se raznovrsni dijelovi i naprave koji svoju primjenu pronalaze u automobilskoj, nuklearnoj, avionskoj, prehrambenoj i medicinskoj industriji, te u strojogradnji.

Metalna proizvodnja zastupljena gotovo svim postupcima obrada odvajanja čestica koje se izvršavaju na klasičnim-univerzalnim strojevima, te kompjuterskim upravljanim obradnim centrima.

Osim obrade metala odvajanjem čestica, značajnu cjelinu poduzeća čine i ostali postupci obrade metala kao što su: TIG, MIG-MAG i REL zavarivanje, rezanje materijala principom „WATER JET“ i „PLASMA CUTTING“, probijanje limova na ekscentar prešama , odsijecanje limova na škarama, te savijanje limova na apkant prešama.

Gumena proizvodnja sastoji se: od izrade gumenih smjesa, profila, brtvi, antivibranta, te mnogih drugih proizvoda dobivenih vulkanizacijom gume u alatu na prešama pri visokim temperaturama. Poduzeće gumene smjese nudi od različitih vrsta prirodnog i sintetičkog kaučuka tvrdoće od 30 do 99 Shore-A.

Gumene profile ekstrudira iz svih vrsta gumenih smjesa, silikona i vitona.
Vulkanizacija profilnih proizvoda provodi se u kotlu za vulkanizaciju (para/vrući zrak) ili na kontinuiranoj vulkanizaciji (infracrveni grijaći).
U sklopu pogona djeluje i laboratorij za ispitivanje tehničkih karakteristika gume u kojem se može ispitivati: trajna deformacija, specifična težina, istezanje, čvrstoća, gustoća i tvrdoća, te uz pomoć „rheometra“ i rheometarske krivulje odrediti duljinu vulkanizacije i duljinu tečenja sirovih smjesa.

[pt_heading sub_heading=”O nama” heading=”Povijest” uniqid=”5de103e3b5845″]

1

[pt_num_box][pt_num_box_item heading=”Sve je krenulo 1982. godine” num=”1982″][/pt_num_box]

Početak povijesti tvrtke započinje otvaranjem obrta 1982. godine, pod nazivom Kovinotokarska radionica. Djelatnost je strojna obrada: glodanje, tokarenje i ostale obrade, ali i proizvodnja auto dijelova (vulkanizacija gume za automobilsku industriju)

radionica dmb 2 povijest

2

[pt_num_box][pt_num_box_item heading=”Promjena imena u DMB” num=”1991″ uniqid=”5ed09ec9b78ab”][/pt_num_box]

Kovinotokarska radionica mijenja ime u DMB, skraćenicu koja u svojim inicijalima krije imena osnivača Dragutina i Marije Bolfan. Djelatnost DMB-a temelji se na izradi alata, naprava i gumeno-tehničke robe, ponajviše za automobilsku industriju.

manzeta01

3

[pt_num_box][pt_num_box_item heading=”Otvaranje novog proizvodnog pogona” num=”2000″ uniqid=”5ed09f6cb4d17″][/pt_num_box]

Završetak izgradnje i otvaranje proizvodnog pogona i početak proizvodnje gumenih smjesa i gumenih proizvoda na lokaciji Vižovlje, Veliko Trgovišće.

Pogon u Vrapču - DMB Product - 1

4

[pt_num_box][pt_num_box_item heading=”Pogon za vodeno rezanje” num=”2002″ uniqid=”5ed0a0765420e”][/pt_num_box]

Otvorenje proizvodnog pogona za vodeno rezanje.
TECNOCUT WATERJET – stroj za vodeno rezanje materijala

stroj za vodeno rezanje

5

[pt_num_box][pt_num_box_item heading=”Prvi CNC tokarski stroj” num=”2003″ uniqid=”5ed0a14a77dec”][/pt_num_box]

SPINNER TC 42 – kupljen prvi CNC tokarski alatni stroj
SPINNER VC 810 – kupljen prvi CNC glodači obradni centar

Pogon u Vrapču - DMB Product - 1

6

[pt_num_box][pt_num_box_item heading=”Iz obrta u poduzeće DMB Product” num=”2015″ uniqid=”5ed0a22352ca9″][/pt_num_box]

Prelazak iz obrta DMB Zagreb u poduzeće DMB product d.o.o.

DMB product logotip 2017 (1)

7

[pt_num_box][pt_num_box_item heading=”Završetak izgradnje industrijske hale” num=”2016″ uniqid=”5ed0a26b27feb”][/pt_num_box]

MSP EU projekt – „DMB Techno Boost“

QUASER MV-234E – CNC obradni centar
NIKON ALTERA 10.7.6. – 3D koordinatni mjerni stol za kontrolu s mogućnošću skeniranja

IKT1 EU projekt- “Uvođenje IKT rješenja u cilju poboljšanja tehnološke pripreme proizvodnje”.

Završetak izgradnje i otvaranje nove proizvodne industrijske hale na lokaciji Bistra.

nova hala

8

[pt_num_box][pt_num_box_item heading=”Novi EU projekt za povećanje konkurentnosti” num=”2019″ uniqid=”5ed0a354c7b16″][/pt_num_box]

IKT2 EU projekt – poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a u kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2

tokarenje zagreb dmb product
[pt_heading uniqid=”5de0ffaf26908″ sub_heading=”O nama” heading=”Misija i vizija”]
NAŠA MISIJA jest razvijanje i održavanje poslovnih odnosa s domaćim i stranim partnerima osiguravajući visoke standarde kvalitete iz područja proizvodnje koje se temelje na dugogodišnjem znanju i tradiciji, inovativnosti te snažnoj društvenoj odgovornosti i povjerenju u uspješnu provedbu svih poslova.
NAŠA VIZIJA je ostati regionalno relevantno poduzeće sa izrazitom namjerom širenja na međunarodno tržište, koje postavlja nove standarde izvrsnosti u svim područjima svoga djelovanja.