Povijest tvrtke

Težnja za samostalnošću i želja za vlastitim uspjehom nakon višegodišnjeg stjecanja iskustva u alatničarstvu, proizvodnji strojnih dijelova, te gumarstvu u renomiranim poduzećima kao što su TPK i RIS, rezultat su otvaranja novog obrta 1982. godine, pod nazivom Kovinotokarska radionica.

U svojim početcima Kovinotokarska radionica orijentira se isključivo pružanju klasičnih strojnih obrada (tokarenje, glodanje, bušenje), da bi se pred kraj 80-ih godina započelo s vulkanizacijom manjih gumenih proizvoda u prešama.

Godine 1991., Kovinotokarska radionica mijenja ime u DMB, skračenicu koja u svojim inicijalima krije imena osnivača Dragutina i Marije Bolfan. Upravo ta godina donosi prekretnicu u proizvodnoj strategiji, te se obrt okreće isključivo gumeno-metalnoj proizvodnji, odnosno izradi različitih vrsta alata koji svoju primjenu nalaze pri izradi proizvoda od gume. Strategija obrta zasniva se na tendeciji širenja proizvodnje i zapošljavanju jednog do dva dijelatnika godišnje, sa stalnom obnovom i nabavkom nove radne opreme.

Godine 1997., postojeći radni kapaciteti postaju premaleni te se kreće sa izgradnjom pogona za izradu gumenih smijesa i profila u Velikom Trgovišću. Iste te godine obrt ostvaruje prvi izvoz na Europsko tržište (Italija), a proizvodnja auto dijelova koja je do tada činila okosnicu obrta izbacuje se iz ponude, te se uvodi različiti gumeno/metalni asortiman proizvoda za potrebe talijanskih dobavljača.

Godine 2000., poduzeće otvara svoju drugu izdvojenu poslovnu jedinicu u Zagrebu, Samoborska cesta, u sklopu koje dijeli odjel za rezanje materijala, postupcima vodenog mlaza i plazmenog plina. Iste te godine počinju se uvoditi nove tehnologije kupnjom prvog stroja upravljanog kompjuterom (CNC), čime započinje era modernizacije poduzeća i praćenje svijetskih trendova koja se nastavlja sve do današnjeg dana. Višegodišnje uspješno poslovanje i izradu proizvoda koji zadovoljavju najviše svjetske standarde zaokružuje se 2007 godine, kada poduzeće dobiva certifikat sustava za upravljanje kvalitetom EN ISO 9001:2008.
Početak 2015 godine donosi nove promjene u poslovanju poduzeća, obrt prelazi u firmu, te svoje poslovanje u budućnosti nastavlja pod imenom DMB product d.o.o.

Stalnim ulaganjem u modernizaciju proizvodnih pogona koji su smješteni na tri lokacije, kao i stalnim stručnim usavršavanjem ljudskih potencijala u znanju, uspješno uspijevamo zadovoljiti visoke standarde i zahtjeve domaćeg i inozemnog tržišta.

Zajedno sa timom našeg osoblja možemo vam ponuditi rješenje, izradu i konačnu realizaciju najzahtjevnih alata, strojnih dijelova i gumeno tehničkih proizvoda. Pozivamo vas da nam se obratite sa povjerenjem, bilo da već posjedujete dokumentaciju za izradu, ili ste još u nedoumici kako da je obradite i uspješno realizirate. Kontaktirati nas možete telefonski, kako bismo dogovorili termin za sastanak, putem fax-a ili e-mailom.